promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtalálták Szűz Mária tejét egy barlangfalon, gyógyító hatása lehet
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Köszönőlevelek százai bizonyítják a csodatévő hatását.

A Biblia egyik legszentségesebb alakja a Jézust megszülő Mária, akinek tisztaságához és jóakaratához kétség sem férhet. Szűzen lett várandós a Megváltóval, és úgy is hozta világra gyermekét, bár ezt képtelen volt elhinni a szülésben segédkező bábaasszony, de a hitetlenségéért meg is bűnhődött. Erről itt lehet olvasni:

Mária életéről viszonylag keveset tudunk, annyi bizonyos, hogy Názáretben élt, de nem ismerjük sem a születési idejét, helyét, és a szüleit sem. Fiatalon ment feleségül Józsefhez, aztán Jézus világra jövetele után ismét eltűnt a szemünk elől, és majd csak a mennybemenetelnél említi őt ismét a Biblia.

A közvélemény ennél persze sokkal profánabb, hétköznapibb alakot próbált Mária mögé képzelni, akiben gyakran a közönséges anyát látták a hívek. Éppen ezért létezhet egy olyan meglepő hely Betlehemben, mint a Tej-barlang kápolnája.

A keresztények és a muszlimok is úgy hiszik, hogy a különleges barlang hófehér fala Máriának köszönhető. Amikor Nagy Heródes király elrendelte a betlehemi gyermekgyilkosságot, vagyis minden kétévesnél fiatalabb kisded megölését, akkor a szent család állítólag ide menekült, és az anya tejéből ekkor fröccsent néhány csepp a barlang falára.

A nyilvánvalóan fehér mészkőből álló falaknak jó ideje gyógyító hatást tulajdonítanak a helybéliek. Úgy hiszik, hogy a lekapart bevonat porított formában hatásos ellenszere a terméketlenségnek, és ezt számos csodás tettel tudják alátámasztani. A barlangkápolna bejáratánál köszönőlevelek százai bizonyítják, hogy „Mária teje” valóban elhozhatja a gyermekáldást az arra vágyakozó szülőknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás