promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin váratlan döntést hozott az orosz-ukrán háború első évfordulóján, ez egyáltalán nem vall rá
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyinnak az egész világot sikerült meglepnie úgy, hogy igazából nem is csinált semmit.

Ma van az orosz-ukrán háború első évfordulója, ebbe pedig egészen hihetetlen belegondolni. Egy évvel ezelőtt valószínűleg senki se hitte volna, hogy így elhúzódik ez a konfliktus, ami Magyarországra és egész Európára rettenetes hatással van. Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin tartott napokkal ezelőtt egy hosszú beszédet Moszkvában, ahol nem igazán tűnt úgy, hogy a gyors békekötést fontolgatja.

Sokan biztosak voltak benne, hogy Putyin az első évforduló alkalmából tesz ma egy gigantikus, határozott bejelentést, ami mindent megváltoztat, vagy jó, vagy rossz irányba. Voltak, akik komoly fenyegetést vártak, és olyanok is akadtak, akik békejobbot vártak az orosz elnöktől – de Vlagyimir Putyinnak végül mindenkit sikerült meglepnie, ráadásul úgy, hogy igazából nem is csinált semmit.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov elárulta, hogy Vlagyimir Putyin nem intéz beszédet a népéhez az orosz-ukrán háború kirobbanásának első évfordulóján – ez pedig egyáltalán nem vall rá, hiszen ez az esemény rendkívül nagy jelentőséggel bír, ő pedig ilyenkor szinte mindig megragadja az alkalmat, hogy üzenjen az embereknek, vagy nekimenjen bizonyos szinten a Nyugatnak.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij viszont tartott egy elég határozott beszédet, amiben elmondta, hogy Ukrajna még idén, 2023-ban győzelmet fog aratni Oroszországgal szemben. Nagyjából hasonlót vártak az emberek Putyintól is, de meglepő módon ez elmaradt – ami egyszerre nagyon érdekes, és bizonyos szempontból rendkívül aggasztó is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás