promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a legjobb magyar városok egy amerikai diák szerint, nem ezekre gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindig örömteli olyan kis érdekességeket nézni, amelyekben hazánk kerül terítékre egy külföldi szemüvegén át.

Az interneten nagyon sok YouTuber van, akik más nemzet kultúrájába merítkeznek meg, és bizony a tapasztalataikról be is számolnak, méghozzá meglehetősen mókás és egyedi módon. Magyarországról általában olyan videókat láthatunk, amikor a külföldiek érdekes hagyományainkon diskurálnak, például a disznóvágás szokásán, vagy éppen magyar különlegességekről beszélnek, mint például a kürtőskalács. Ám nagyon sokszor láthatunk földrajzi ihletettségű videókat is, amelyek azért készültek, hogy egy kicsit útbaigazítsák a külföldi társakat, akik például Magyarországra szeretnének jönni, de nem tudják, hogy hova jöjjenek pontosan vagy éppen azt,

hogy mit nézzenek meg idehaza.

Erre óriási igény van, hiszen a neten tömegszámra elcspíhető ismertetők általában ugyanazokról a dolgokról szólnak, semmiféle frissítés nincs benne, nincs olyan gyakorlati hasznunk, mint például egy egyedi beszámolónak, amely tele van érzelmekkel és őszinte mondatokkal, olykor pedig kicsit leleplező is a maga nemében.

Van egy olyan csoport is, amikor a videókon, a videókban azt láthatjuk, hogy egy külföldi bizony elkezd magyarul tanulni, és ezen tapasztalatát osztja meg a többiekkel. Ezek a videók azért is érdemesek, hiszen a főszereplő ekkor találkozhat először a magyar nyelv sajátosságaival, bonyolultságaival és kihívásaival, illetve ekkor eszmél rá gyönyörű szavainkra is.

Nos, egy amerikai fiú, Amcsi Isti Arizona államból járt már Magyarországon, és megmondja egy videóban, hogy melyikek a kedvenc magyar városai, íme a lista:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás