promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi horror: egy magyar településen rengeteg mérges pók jelent meg
Borítókép:  Renátó Besenyei - Facebook
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ráadásul a pókok nem is igazán kis növésűek.

Magyarországon is rengetegen félnek a pókoktól. Amikor valamelyik ismerősünk kiborul, ha meglát egyet a közelben, az egyáltalán nem műhiszti, valószínűleg tényleg pánikba esik, és elfogja a rettegés. Mindenki fél valamitől, de a pókiszony, amit arachnofóbiának neveznek, az leggyakrabban előforduló szorongásos betegség.

A pókfóbia akkor is előtörik az ebben szenvedőktől, ha egy kisebb pókot látnak maguk előtt, nem kell, hogy az tenyérnyi nagyságú legyen. Az arachnofóbiásoknak sokszor elég, ha csak képen látnak egy pókot. Nos, nekik az ilyen típusú horrorfilmeket biztosan nem ajánljuk.

Viszont van most Magyarországon egy település, amit a pókfóbiásoknak alaposan el kell kerülniük, és ez nem más, mint Tarnazsadány. A kiszáradt tó környéke igazi horrorisztikus helyszín lett, ami nem köthető hozzá a közelgő halloweenhez.

Az önkormányzat a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy mérges pókok jelentek meg, amik olykor a lakóházakba is bemerészkedtek, frászt hozva ezzel a lakosságra. Úgy néz a félelmetes nyolclábúak a szárasság és az aszály miatt jelentek meg.

 [[cikk2]]

Ide kattintva meg lehet nézni az egyik kommentelő fotóját, de a pókfóbiások csak saját felelősségre nyissák meg. Látható, hogy a pókok nem éppen kistermetűek.

Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a Természetvédelmi Osztállyal, ahol zajlik a pókfajta beazonosítása. Ha nem természetvédett fajról van szó, akkor valószínűleg elkezdik az irtásukat. Megkérték a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek és kerüljék a tó környékét. Egy biztos, mostanság a közeli házak lakói valószínűleg nem tudják nyugodtan álomra hajtani a fejüket.

A HelloVidék magazin közben arról számolt be, hogy a szongáriai cselőpókról lehet szó, aminek csípése a darázséhoz hasonló és mérgező. A Sokszínű Vidék is megemlítette, hogy a pókfaj Magyarországon védett, így tilos elpusztítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás