promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki a vasúti pályaudvarok hangja, meglepően kevesen látták még a híressé vált hölgyet
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mátyus Kati a médiában tevékenykedik.

Aki ritkán jár vonattal, az valószínűleg meglepődve tapasztalta, hogy már nem Szalóczy Pál zengő orgánuma köszönti és próbálja eligazítani az utasokat, hanem egy szintén jellegzetes női hang szólal meg a vasúti pályaudvarokon.

Az idén novemberben már a 77. születésnapját ünnepelt Szalóczy Pál 30 esztendeig dolgozott a Magyar Rádió és Televízió bemondójaként és hírolvasójaként. Közben megtalálta őt a MÁV, majd a BKV is, utóbbi elsősorban a metróban használt tájékoztató és figyelmeztető szövegek hangjának kérte fel.

Azután jött egy rövidebb időszak Rábai Balázzsal, pontosabban 1996-tól váltotta fel fokozatosan nagy elődjét a most 48 éves televíziós és rádiós műsorvezető, hogy aztán a közelmúltban őt is lassan lecseréljék.

Az új kiválasztott Mátyus Kati lett, bár a váltásnak nem minden vasútrajongó örült maradéktalanul. Aszódon például egy videót is készítettek arról, hogyan szól a hangosbemondó a férfi, illetve a női változatban. Információik szerint Mátyus Kati a Keleti pályaudvaron már 2014-ben „szolgálatba állt”, és utána bukkant fel egyre több helyen a hangja.

A témához mérten egyébként a váltás országszerte komolyabb indulatokat gerjesztett, talán a MÁV sem gondolta, hogy egy ilyen „hivatali” ügyben ennyien megszólalnak. De így történt, és Mátyus Katit még a Port.hu oldalon is kritizálni kezdték:

„Förtelmes a nő nazális kiejtése! Hova lettek a beszédtanárok? Montágh Imre forog a sírjában!”

„Katika hangját el kell tüntetni minél hamarabb, mert amint meghallják az állomásokon, abban a pillanatban lesznek feszültebbek az utasok.”

„Ez a hölgy a közszolgálati rádiózás mélypontja. Az orgánuma sem kellemes. Rengeteget bakizik, de egye fene, van ilyen. De ahogy beszél! Nála a két »té« legfeljebb egy, de inkább fél…”

Mátyus Katiról egyébként viszonylag kevés személyes információ érhető el a weben, annyi nyilvánvaló, hogy elsősorban a közszolgálati rádiózásban (Kossuth, Dankó) tevékenykedett eddig. Tíz évvel ezelőtt pedig a Duna TV Kultikon című műsorában láthatták a nézők.

KATT ide a képekért.

Ez pedig egy frissebb fotó 2018-ból:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás