promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több millió magyar örülhet ennek, péntektől fontos változás jön Magyarországon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre elérkezett a pillanat, amire sokan vártak, van miért örülni.

Magyarországon jelenleg sokan érzékelik, hogy rengeteg terméknek felment az ára az utóbbi hónapokban, néhol egészen drasztikus drágulásról van szó. Ennek számtalan oka van, de az biztos, hogy rendesen átalakultak a magyarok költési, vásárlási szokásai, ugyanis nagyon sokan lemondtak a kedvenc termékeikről, csak hogy spórolhassanak egy kicsit – de ez nem minden esetben járható út.

A magyar autósok például vagy kifizetik az üzemanyag árát, vagy átváltanak tömegközlekedésre, de persze utóbbi nem mindig lehetséges, illetve rengeteg időbe, kényelmetlenségbe, pénzbe kerülhet. Éppen ezért szokott szinte mindig népünnepély lenni, mikor egy kicsit is olcsóbb lesz a benzin, vagy a gázolaj, már pár forintnyi csökkenésnek is örülnek az emberek – most pedig bőven van minek örülni.

Kiderült, hogy május 5-től, azaz péntektől állítólag komoly árcsökkenés fog lecsapni Magyarországon az üzemanyagra, ugyanis a benzin literenkénti átlagára elvileg 10 forinttal, a gázolajé pedig 18 forinttal lesz olcsóbb – vagyis a 95-ös benzin a mostani 580 helyett 570 Ft/liter lesz átlagosan, a gázolaj pedig 567 helyett 549 Ft/liter, ez pedig elég jelentős árváltozásnak minősül, akárhogy is nézzük.

Ezek alapján lehet, hogy mindenkinek érdemes lenne péntekig várnia a tankolással, hiszen komoly pénzösszegek maradhatnak a zsebünkben, attól függ, hogy mennyi üzemanyagot vásárolnánk.

Ez most valóban egy igazi örömhír lehet több millió spórolni vágyó magyar számára, hiszen igazi hullámvasút a benzin, illetve a gázolaj árának változása, így nem lehet tudni, hogy mikor emelkedik majd megint az egekbe – ezért kell örülni az ilyen fontos árcsökkenéseknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás