promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elesett a Dunakanyar, víz alatt állnak a legszebb városaink: exkluzív felvételen a katasztrófa
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Semmit nem kímél az időjárás, kérdéses, hova fajulhat még a helyzet.

Portálunk olvasóitól exkluzív videófelvételeket kapott: ha misztikusan szeretnénk fogalmazni, mondhatnánk úgy, hogy kémeink jelentik egyenesen a Duna-kanyarból, hogy az árvíz helyzet eszkalálódása elkezdett sajátos állapotokhoz vezetni.

Mint az országszerte tapasztalni lehetett, a december végi ünnepi, karácsonyi-újévi időszakot a természet szeszélyes időjárással ajándékozta meg itt a Kárpát-medencében: Szentestét megelőző nap még nagy hóeséseket lehetett tapasztalni az ország több pontján, olybá is tűnhetett, hogy hosszú évek után egy klasszikus, úgynevezett fehér Karácsonyt ünnepelhet az ország, de a meteorológusok már figyelmeztettek előre, hogy ez kizárt, mivel érkezik nagy tömegű meleg levegő Magyarország és a térség felé, így a karácsony három napja és az év hátralévő része szinte tavaszias időjárással szolgál számunkra.

A meteorológusoknak igaza lett: meleg lett, a hó elolvadt, és a Duna szinte jelenleg a Duna-kanyarban olyan állapotokat okoz, amihez foghatót egész évben ritkán látunk, de decemberben nem vagyunk benne biztosak, hogy egyáltalán láthattunk már ilyet.

A videó a Duna-kanyar egyik legklasszabb városában, a pezsgő élettel rendelkező Nagymaroson készült, a parti sétányon: háttérben a hegyen a Duna másik oldalán a visegrádi vár. Az előtte lévő látvány viszont Matula bácsit kívánó szituáció: egy játszótér teljesen víz alatt, a járda nem látszik, és a fák is jórészt el vannak lepve: igazi vadregényes tájat idéz meg.

Arról, hogy a helyzet veszélyes lenne, egyelőre nem kaptunk hírt, olyat viszont már hallottunk, hogy a sétányhoz közel lévő szórakozóhelyeken tartandó adott esetben élőzenés szilveszteri mulatságok elmaradhatnak, ha az Duna víszintje a holnapi nap folyamán nem húzódik lejjebb.

Ha esetleg önöknek van bővebb információjuk vagy videójuk a Duna-kanyarban kialakult helyzetről, jelezzék szerkesztőségünk felé, mi igyekszünk azokat közölni. Ez itt Nagymarosról készült:

Ez pedig Kismaros:

@jartskt88 2023. Karácsonyi árvíz Kismaros.. Idén nem csak ajándékot hozott a Jézuska #árvíz #karácsony #dunakanyar eredeti hang - KlopcsikLaci
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás