promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai fejlemény a cirkuszi balesetben, eddig nem hallott részletekről számolt be az édesanya, aki kislányával együtt közvetlen szemtanúja volt a történteknek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyugalom megzavarására alkalmas részleteket mesélt egy szemtanú édesanya a cirkuszi balesetről.

Sopronban lépett fel a hétvégé a Richter Cirkusz, aminek szombat délutáni előadásán történt súlyos baleset. A légtornászok produkciója közben az egyik művész nem tudta elkapni a másikat, és mikor a védőhálóba esett, a hálót tartó fémoszlop kiszakadt a helyéről, és a nézők közé csapódott. A balesetben egy 45 éves családapa szenvedett súlyos koponyasérülést, őt mentőhelikopterrel szállították traumatológiai centrumba.

A cirkuszt vezető Richter Flórián nagyon sajnálja a történteket, és azt mondta, az egész társulatot lesújtotta az, ami az előadáson történt. A cirkusz igazgatója az RTL Híradó kérdésére azt megerősítette, hogy a védőháló valamelyik alkatrésze valóban megsérült, ez okozta aztán a balesetet, de hogy pontosan mi volt a balesetet kiváltó ok, hogy mi történt a tartóoszloppal, azt majd a szakemberek vizsgálata után tudják a nyilvánossággal közölni.

A híradónak nyilatkozott egy édesanya, aki kislányával együtt közvetlen szemtanúja volt a balesetnek, hiszen amellett az apuka és gyermeke mellett ültek, akit eltalált a vasrúd. Az édesanyát és kislányát sokkolták a történtek, eddig nem hallott, megrázó részleteket mesélt kamerák előtt arról, hogy pontosan mi is történt a cirkuszi előadáson.

Az anyuka azt mondta, könnyen tragédia is történhetett volna, ugyanis a baleset előtt néhány pillanattal a mellettük ülő kislány kérlelte az édesapját, hogy cseréljenek helyet, de a férfi azt mondta, hogy nem; ezután be is következett a baj, szóval nem sokon múlt, hogy a vasrúd nem a kislányt találta el, aki a becsapódás után sikoltozva szólongatta az apját.

Egy másik szemtanú édesanya férjével és két gyermekével ment el az előadásra, ők konkrétan centikkel a becsapódás helyétől foglaltak helyet a nézőtéren. A hölgy azt mondta a híradónak, hogy védekezni sem lehetett, mert a vasrúd olyan lendülettel csapódott neki a férfinak, hogy esélye sem lett volna kikerülni vagy elhajolni. A szemtanú beszámolója szerint a családapa azonnal lefolyt a székről, ahogy eltalálta a rúd.


Az embereket megosztják a történtek: vannak, akik szerint be kellene tiltani a cirkuszokat, vannak, akik alaposabb biztonsági intézkedéseket kellene tenni az ilyen veszélyes mutatványok előtt, míg vannak olyanok is, akik azt mondják, ilyen helyzetben nem lehet egy embert hibáztatni, ez bármikor előfordulhat úgy is, hogy a társulat előtte minden szükséges óvintézkedést megtett, és többször ellenőrizte a felszerelést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás