promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új időszámítás kezdődik a hazai üzemanyagáraknál, kiszámíthatatlan a helyzet
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mostantól minden más lesz a hazai üzemanyagok tekintetében.

Teljesen kiszámíthatatlanná váltak a dolgok a hazai üzemanyagáraknál. Bár a világpiacon történő alakulásokból lehet következtetni, hogy egy adott héten emelkedni vagy csökkenni fognak az árak, de a kormány szigorítása miatt egyfajta nyomás nehezedett a magyarországi tagokra, hiszen le kell vinniük a benzin és a gázolaj árát is a régiós átlagszintre.

Ennek eredményeként új időszámítás kezdődik az üzemanyagáraknál, a MOL ugyanis napokkal ezelőtt bejelentette, hogy a nagykereskedelmi árak tekintetében hetente akár többször is változhatnak. Eddig ugyebár kétszer egy héten változtak az árak, minden szerdán és pénteken, de már az előző héten is háromszor jelentette be változásokat. A hazai elemzők tervei szerint így mindig a következő hétre készülnek majd árváltozás előrejelzéssel, figyelembe véve az olaj árának jegyzés árát illetve a forint és a dollár aktuális állását. A kiskereskedelmi árak kommunikálását tekintve pedig igyekeznek alkalmazkodni az új körülményekhez.

Ami a világpiacon most látszódott, hogy az előző héten a Brent olaj hordónkénti ára 5 százalékot esett, vasárnap 83 dollár alatt volt, míg múlt hétfőn még 87,53 dollár volt. Ugyanakkor kedvezően alakult a forint dollárral szemben figyelembe vett árfolyama is, 1 százalékot tudott erősödni a magyar pénz.

Így aztán az elemzők arra számítanak, hogy ezen a héten tovább tud csökkenni a benzin és a gázolaj ára, de ennek ideje a fenti kommunikációs változásokat figyelembe véve kiszámíthatatlan. Magyarán nehéz megjósolni, hogy most milyen mértékben tudnak csökkenni az üzemanyagárak.

Az biztos, hogy május 6-a, hétfőtől ismét csökkennek az üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj esetében is 2 forinttal kerül csökkentésre a nagykereskedelmi ár. Fentieket figyelembe véve az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a kutakon:

95-ös benzin: 629 Ft/liter

Gázolaj: 616 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás