promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyögvenyelős meccsen szerzett három pontot a Real Madrid – videó
Borítókép:  Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya. Forrás: AFP/Gabriel Bouys.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 33. forduló zárómérkőzését rendezték a spanyol labdarúgó-bajnokságban, azaz a La Ligában.

Már 48 órával korábban lejátszotta aktuális mérkőzését a Barcelona, ám a katalán sztárgárda – bár Lionel Messi megint gólt lőtt – nem tudta megszerezni a győzelmet, így egy esetleges madridi győzelemmel már négy pontra növelte volna előnyét a Real.

Bár a hazai gárda pontosan tudta, hogy mekkora lehetőség kapujában áll, ennek ellenére a Getafe ragadta magához a kezdeményezést, és Thibaut Courtois-nak résen kellett lennie, hogy ne kapjon gólt csapata. Az idő előrehaladtával, az első félidő második felében, már a Real Madrid irányított, ezt pedig előbb Vinícius Júnior, majd Isco demonstrálta.

A második félidőben érezhető volt, hogy ezen a mérkőzésen nem igazán megy a játék Zinadine Zidane fiainak, akik ettől egyre frusztráltabbak kezdtek lenni: Toni Kroos csúnya belépő után részesült figyelmeztetésben, de többen is besárgultak. A Real edzője meg se várta a félidő felét, a 63. percben egyszerre hármat is cserélt: érkezett Rodrygo, Marco Asensio és Federico Valverde. Ám az újonnan érkezettek sem váltották meg a világot, a Getafe nagyon jól állta a sarat.

Már talán a pályán lévők is kezdtek megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy ez a mérkőzés döntetlen lesz, amikor Dani Carvajal addig-addig ügyeskedett, amíg csak szabálytalanul tudták szerelni – a tizenhatoson belül... A megítélt büntetőt pedig Sergio Ramos magabiztosan értékesítette.

A Real Madrid csapatkapitánya már kilencedik gólját szerezte a szezonban, a királyiak pedig az újrakezdés óta nem vesztettek pontot.

A blancók győzelmükkel már négy ponttal előzik a Barcelonát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás