promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tilos kidobni - mutatjuk, hogy milyen csodákra képes a kávézacc
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szereted a kotyogós kávét? Tartsd meg a zaccot,mert csodára képes. Ha lefőzted a reggeli kávét, ne a kukába dobd, hanem tedd egy dobozba és szárítsd ki, hasznosítsd. Van több legenda arról, hogyan kell használni ezt a természetes csodaszert, de csak kevesen tudják, valóban mi az, ami tényleg működik.

Semlegesítsd a kellemetlen szagokat a hűtődben

A kávézaccnak van egy tipikus, frissen őrölt kávé illata, ami azon kívül, hogy a kávé rajongóknak egy csodálatos élmény, másnak akár kellemetlen is lehet. Ez a fajta természetes illatosító, mindent magába szív, ami a környezetében van. Tegyünk egy kis tálkában szárított kávézaccot és tegyük a hűtőbe.

Tápanyag a virágföldnek.

Főzzük le a kis kotyogósunkat és ne a kukába, hanem egyből a virágföldre ürítsük a zaccot. Egy idő után penészedik, csak egy villával kaparjuk szét és élvezzük ennek a természetes csodaszernek a pozitív hatását.

Bogárirtás.

A rutinosabb kertészek tisztában vannak vele, hogy a kerti bogarak tönkre tehetik a jól elvégzett munkát. Azonban egy kis kávézaccot összegyűjtve és szétszórva meg tudjuk óvni a kívánt virágot. A szagsemlegesítő hatás miatt, ugyanis a bogarak sem tudják követni a virág illatának nyomvonalát.

Ruha tisztítás. Amint egy folt kerül a fehér ingre, ne aggódjunk, ugyanis a kávézaccal és langyos vízzel csodákat lehet művelni, dörzsöléssel minden foltot ki tudunk szedni.

Karcmentesítés.  A lakásban az asztalokat és a polcokat egy idő után egy rakás karcolás éri a természetes használat okán is, és ezt súrolással nem lehet eltüntetni. A sötétebb bútoroknál érdemes nedves kávézaccot dörzsölnünk a karcos felületre. A kávé részecskéi kitöltik a réseket, az olaj pedig lezárja őket és olyan, mint új korában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás