promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Atomriadót rendelt el Putyin, egész Oroszországban készültség lesz
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin egész Oroszországra atomriadót rendelt el.

Vlagyimir Putyin atomriadót rendelt el október 3-a, szerdára. A Metro nevű brit lap szerint korábban még soha nem volt Oroszországban ilyen átfogó készültség, eddig csak régiónként tartottak atomtámadást szimuláló gyakorlatot, most viszont az ukrán határtól Kamcsatkáig, az egész országra kiterjed majd.

Ez a gyakorlat egy nukleáris háborúra való felkészülést szolgál, ami abból a feltételezésből indult ki, hogy a NATO atomcsapást fog mérni Oroszországra, melynek következtében az orosz lakásállomány és az életfenntartó létesítmények 70 százaléka meg fog semmisülni.

A gyakorlat során azt is figyelik, hogy ha egy ilyen támadás éri Oroszországot, akkor az atomerőművekben és a többi fontos létesítményben keletkező károk milyen másodlagos veszélyt jelentenek.

Ilyenkor az állami és a regionális hatóságoknak rendkívüli mentőcsapatokat kell szervezniük az élelmiszer- és egészségügyi ellátás biztosítására, illetve a radioaktív sugárzás elleni védelemre. Ugyanakkor fel kell készülni a háború eszkalálódására, a lakosságot pedig ki kell telepíteni az életveszélyesség vált zónából - csakúgy, mint Csernobilnál.

Vlagyimir Putyin természetesen nem otthonról fogja megvárni az atomriadó végét, őt az ország valamelyik atombunkerébe fogják költöztetni, és ugyanezt tenné éles helyzetben is. Atomtámadás esetén egyébként Oroszországban rendelkezésre áll egy flottányi Doomsday II-80 Maxdome repülőgép is, amik légi vezérlési központként is szolgálhatnak.

Nem véletlen, hogy a gyakorlatot most fogják elvégezni, ugyanis közeleg Vlagyimir Putyin születésnapja, amire 4 nappal a gyakorlat után fog sor kerülni. A nukleáris háborúra való felkészülés azonban nem csak ennyiben merült ki: előkészületek voltak egy kísérleti atomrobbantás végrehajtására is az Északi-sarkkör térségében.

(forrás: ATV)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás