promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért utálja a nevét Soma Mamagésa, furcsán cifra új becenevet talált ki magának
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Utálja, ha Somának szólítják, másik becenevet választott magának.

A Megasztárból ismert spirituális tanító, Soma Mamagésa valójában nem is szereti, ha Somának szólítják. Hiába így hivatkoznak rá mindenhol, és ismeri mindenki ezen a néven, ő azért már szabadulna tőle, mert már akkor sem szerette ezt a becenevet, amikor kapta.

Soma igazi neve egyébként sok szempontból érdekes, hiszen eredetileg Somogyiként anyakönyvezték, de később úgy döntött, hogy megváltoztatja a vezetéknevét. Ekkor lett belőle Spitzer Gyöngyi, míg a Soma becenevet pont eredeti vezetékneve miatt aggatták rá még gyerekkorában. Soma úgy tekint erre a névre, hogy minél jobban meg akar tőle szabadulni, annál inkább rajta marad.

A Korhatártalanul című műsorban beszélt arról korábban, hogy 25 éves koráig viselte a Somogyi vezetéknevet, aztán visszakérte az eredeti családnevét, merthogy a húszas éveiben tudta meg, hogy a dédnagyapja névváltoztatáson esett át. Ekkor jött rá, hogy nem akar egy olyan nevet hordani egy életen keresztül, amit félelemből változtattak meg.

De hogy hogyan jött neki a Soma, mint becenév, az egy teljesen másik történet, és nem is nagyon szereti felemlegetni.

Történt ugyanis, hogy míg Somogyinak hívták, a tornatanára elkezdte Somának becézni. Ezt már akkor sem szerette, de mára elérte azt, hogy csak a nagyon távoli emberek, az ismeretlenek hívják Somának, míg a környezetében élők közül már senki. Az országnak mindig is Soma Mamagésa marad az egykori Megasztár-zsűritag, ebbe már beletörődött, de akkor is jobban szereti, ha Gyöngyinek vagy Somítának nevezik. Ha valaki olyan hívja Somának, aki ismeri őt, akkor horkant egyet - jelezve, hogy nem tetszik neki a dolog.


Soma Mamagésa nemrég egy igen beszédes posztban emlékezett meg az édesanyákról. Azt kívánta a közösségi oldalán, hogy egyre több nőtársa tudjon anyaistenségéhez minél méltóbb módon szülni, és váljon "elég jó" anyává. Továbbá azt kívánta, hogy egyre többen tudjék felébreszteni magukban az ősanyát, ami nőiségük egyik alapja; hogy egyre több nő váljon tudatos anyává, mert ezzel teremthetnek egy jobb világot.

De azt is kívánta, hogy az anyák meg tudjanak maguknak bocsátani minden anyaságukban elkövetett hibájukat, vétküket, ahogy a saját anyáik által kapott negatívumokat is képesek legyenek pozitívvá transzformálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás