promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynő utolsó szavai még ma is kísértik Meghan Markle-t, igazak lehetnek az Oprah interjúban elhangzottak?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hagyományt mindenek felé helyező családban óriási villongások voltak.

II. Erzésbet, a brit királyi család előző uralkodója már több mint másfél éve halt meg, de még mindig derülnek ki dolgok az utolsó napjairól. Meglehetősen nagy botrányt kavart a monarchia életében, amikor Harry herceg a polgári származású, ráadásul amerikai Meghan Markle-t választotta párjának, és a konfliktus odáig eszkalálódott, hogy a páros azóta szinte minden kapcsolatot megszakított a királyi családdal, ami igen sajnálatos fejlemény.

Erzsébet királynő utolsó találkozása Harry két gyermekével, akiket unokájának nevezett, kivételes alkalom volt a monarchia történetében. A királynőt, mielőtt elhunyt volna 2022 szeptemberében, még meglátogatták ritkán látott dédunokái, és a találkozást a herceg a könyvében részletesen le is írta.

A királynő távozása hatalmas űrt hagyott sok emberben, főleg családjában - II. Erzsébet több mint 70 évig volt az uralkodó, amivel minden idők második leghosszabb ideig szolgáló monarchájává vált.

Halála előtt azonban még lehetősége nyílt arra, hogy találkozzon Archie-val és Lilibettel, akiket korábban csak ritkán láthatott, miután Harry és Meghan az Egyesült Államokba költöztek.

Harry memoárjában részletezte Erzsébet utolsó találkozását a gyerekekkel. Archie udvariasan köszöntötte a királynőt, míg Lilibet meghatóan viselkedett, és közelébe húzódott.

A királynő véleményét a találkozás után is megosztotta Harryvel. Elmondta, hogy szerinte a gyerekek a világ legédesebbjei, ám meglepődött a kisbabákon, ugyanis várt volna valamilyen "amerikaiabb" (amivel talán a bőrük színére célozhatott a diplomatikus) kommunikációjáról híres uralkodó?) megnyilvánulást tőlük, de ehelyett megható, hagyományos gesztusokkal találkozott. Ez a meglepetés mind a herceget, mind a királynőt érintette.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás