promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ufók vették át az ideiglenes irányítást amerikai nukleáris rakéták fölött
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szolgálatban lévő százados szerint ez egyértelmű üzenet volt az emberiség számára.

Egyre riasztóbb hírek érkeznek az ufókkal kapcsolatban, amelyek feltehetőleg sokkal szorosabb megfigyelés és ellenőrzés alatt tartják a Földet, mint azt korábban gondoltuk. Nemrég az amerikai légierő egyik hajdani tisztje idézett fel egy megdöbbentő eseményt.

„Észleltem egy hatalmas ufót, amely hatástalanított 10 éles nukleáris rakétát egy szigorúan titkos bázison. A Pentagon pedig mindezt igyekezett eltussolni”

– mondta Robert Salas százados, aki szerint az idegenek ezzel egyértelmű üzenetet küldtek az emberiség számára. Aligha lehetnek ellenséges szándékaik, ha ugyanis volnának, ekkora technikai fölény birtokában már rég elsöpörtek volna bennünket. Valószínűleg inkább a békés együttélés hívei.

Bár Salas azonnal jelentette a Montanában tapasztaltakat, a felettesei rögtön hallgatásra kötelezték. Mindez 1967 márciusában történt, és a százados úgy érezhette, hogy mostanra változott annyit a helyzet, hogy immár nem lesz baja a megszólalásból.

„Éppen szolgálatban voltam, és egyebek mellett tíz nukleáris rakéta is a gondjaimra volt bízva, amelyek beélesítve feküdtek a silóikban. Egyszer csak megjelent egy ufó, ott lebegett a bázis fölött, és ezt az összes őrünk látta. 18 méter mélyen voltam éppen egy betonkapszulába zárva, szóval ők jelentették nekem a dolgot”

– idézte fel a tiszt a történteket, egyértelműen utalva arra, hogy szó sem lehetett képzelgésről. A riasztó dolog pedig csak ezután következett, hiszen az idegen objektum ott-tartózkodása során ideiglenesen mind a 10 rakéta felett elvesztették az irányítást.

Salas szerint az egyidejű hiba lehetőségének zéró volt az esélye, mivel mindegyik rakéta vezérlése különálló, egymástól független rendszerekkel történt. A zavar révén a töltetek bénult állapotba kerültek, vagyis akkor sem tudták volna kilőni őket, ha akarták volna.

A százados természetesen elképzelhetetlennek tartotta, hogy akkoriban a szovjetek vagy bármely más ellenségük képes lett volna erre. Ebből pedig mindössze egyetlen dologra következtethetett: az ufók valóban idegen, nem földi lények.

A titkos bázison szolgáló szakembereknek egy napjukba telt, mire a „megbütykölt” rakétákat újra működőképes állapotba tudták hozni. Nem látszott rajtuk fizikai sérülés, vagy bármely olyan anomália, amely megmagyarázhatta volna a különös esetet.

„Csak találgatni tudok, hogy ez miért történt. Alighanem demonstrációnak szánta a földönkívüli objektum, és ezt nem venném félvállról. Mindannyiunknak azt üzenték, hogy meg kell szabadulnunk az atomfegyverektől”

– jelentette ki a százados.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás