promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legnehezebb embere több, mint 400 kilót nyomott és egyáltalán nem volt ágyhoz kötve, de akkor hogyan tudott mozogni?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő mennyit nyomott a világ legnehezebb embere.

Robert Earl Hughes, akit sokan a valaha volt legnehezebb emberként emlegetnek, egy rendkívüli ember volt, akinek élete tele volt diadalokkal és tragédiákkal. 1926-ban született a Missouri állambeli Monticellóban. Már születésekor is nagyobb volt az átlagnál, de egy öt hónapos korában elszenvedett szamárköhögés indította el a rejtélyes fizikai átalakulását. A pajzsmirigyének megrepedése miatt súlya hirtelen megnőtt, és messze meghaladta a normális gyermeki növekedést.

429 kilós súlya ellenére Robert nem volt ágyhoz kötve, mint sok más rekordméretű ember. Csodálatos módon megőrizte a mozgékonyságát, ami hatalmas elszántságának és jellemének bizonyítéka. Egy farmon nevelkedett, ahol erős munkamorált neveltek belé. 21 éves korában bekövetkezett haláláig segített édesanyjának a házimunkában. Hat évesen 92 kilogrammot, tíz évesen pedig már 171 kilogrammot nyomott.

[[cikk1]]Ahogy súlya nőtt, Robert egyre jobban a figyelem középpontjába került. Kíváncsi emberek tömegei jöttek el, hogy megnézzék a valaha feljegyzett legnagyobb mellméretű embert. Robert mindezek ellenére kedves és barátságos maradt, melegséggel fogadta a látogatókat a házában.

Élete során Robert számos fizikai kihívással küzdött, a járástól kezdve a légzésig. De rendíthetetlen optimizmusa soha nem lankadt. Minden napot pozitívan kezdett, hálás volt az áldásokért, és igyekezett a legtöbbet kihozni a helyzetéből.

1957-ben egy karneválon vett részt, ahol megtudta, hogy 79 éves apja elhunyt. Robert nem ment el a temetésre, hanem befejezte a karneváli kötelezettségvállalásait. Amikor visszatért bátyja farmjára, állapota rohamosan romlani kezdett. Már pár métert sem tudott segítség nélkül megtenni. Sajnos súlya akkora terhet jelentett a szervezetének, hogy már nem lehetett megmenteni. 32 éves korában hunyt el a súlya okozta komplikációk miatt.

Halála egy rendkívüli utazás végét jelentette, de öröksége tovább él, az emberi lélek szívósságának bizonyítékaként. 1958-ban több mint 2000 ember vett részt a temetésén. Robert Earl Hughes talán a rendkívüli méreteiről volt ismert, de igazi nagysága abban rejlett, hogy képes volt kitartani a nehézségekkel szemben, és örömét lelni az életben még a körülményei ellenére is. Rendíthetetlen szellemével másokat is inspirált.

Forrás: Guinnesworldrecords

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás