promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az arcnélküli ember: szomorú igazság rejlik a hátborzongató legenda mögött
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Évtizedek óta terjed az arcnélküli ember vérfagyasztó legendája, ami valós alapokon nyugszik.

Az amerikai Pennsylvaniában a mai napig rettegnek az arcnélküli embertől, akit arcnélküli Charlie-nak, illetve a Zöldembernek is hívnak egyesek.

A legenda szerint van egy szétroncsolt arcú, félelmetes megjelenésű férfi, aki éjszakánként az országút mellett rémisztgeti az embereket.

De az is elterjedt már róla, hogy áramütés miatt zöld a bőre, és egy elhagyott házban, vagy alagútban él. Van, aki úgy gondolja, hogy egy őrültről van szó, aki letépte a saját arcát, de olyan is akad, aki szerint villámcsapás, illetve sav miatt lett ilyen. Generációról generációra terjed ez a rémmese, de csak kevesen tudják a mögötte rejlő szomorú igazságot.

Kezdjük azzal, hogy valóban élt Pennsylvaniában egy ember, akinek „nem volt arca”. Raymond Robinsonnak hívták, 1910-ben született, és mindössze 8-9 éves volt, mikor a barátaival játszadozott, meglátott egy villanypózna tetején egy madárfészket, le akarta szedni, de sajnos súlyos áramütést szenvedett. Majdnem belehalt a balesetbe, de sikerült túlélnie, viszont az élete teljesen megváltozott:

amputálni kellett az egyik karját, elveszítette az orrát, az ajkait és a szemeit is.

Akármennyire is szörnyű, ami vele történt, Raymond Robinson nem hagyta, hogy ez legyen az, ami meghatározza az életét, ezért otthon dolgozott a családjával, lábtörlőket, pénztárcákat, öveket készített, hogy legyen bevétele. Nem akart elbújni a világ elől, de tudta, hogy a kinézete sokak számára nagyon félelmetes, ezért szinte csak álruhában, vagy éjszaka ment ki a szabadba, hogy sétáljon egyet az országút mellett a botjával.

Hiába figyelmeztette Raymond Robinsont a családja, hogy ez veszélyes lehet, ő nem akart felhagyni az egyetlen dologgal, ami szabaddá tette őt. Minden egyes nap elment esténként sétálni, közben pedig különböző emberekkel találkozott. Volt, aki kedves volt vele, de olyanok is akadtak, akik megverték őt, és direkt elütötték az autójukkal, csak azért, mert így nézett ki.

A férfi a támadások ellenére sem hagyott fel a sétákkal, hiszen szüksége volt arra, hogy kint legyen és úgy érezze, hogy ő is olyan életet él, mint a többiek. Páran össze is barátkoztak vele, és különböző dolgokkal kedveskedtek neki, miután rájöttek, hogy:

nem egy „szörnyetegről” van szó, hanem egy érző emberről.

Raymond Robinson 1985-ben hunyt el egy idősek otthonában. A legendája tovább él, csak nem úgy, ahogy megérdemelné, hiszen félelmet keltő történetek terjednek róla, vagyis az ő életére alapozott „arcnélküli emberről”, pedig valójában csak egy egyszerű, átlagos férfi volt, akinek megpecsételte az életét egy gyerekkori baleset.

Itt lehet megtekinteni, hogy nézett ki Raymond Robinson, de a fotókat csak erős idegzetűeknek ajánljuk, ugyanis egyesek nyugalmát megzavarhatják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás