promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki ma az „eredeti” Jumanji szőkesége, aki 61 évesen félig-meddig visszavonult a mozitól
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Robin Williams már nincs közöttünk, Bonnie Hunt azonban szerencsére él és virul.

A Jumanji című fantasy-kalandfilm több mint negyed évszázada dobogtatja meg a mozirajongók szívét. Az 1995-ben forgatott alkotás egyértelműen Robin Williams színészi képességeire épült, aki egyszerre tudott vicces és drámai lenni, de közben persze nem nyomta el a film többi karakterét sem.

Gyerekkori játszópajtását, a produkcióban elsősorban felnőttként szereplő szőke Sarah-t az a Bonnie Hunt alakította, aki idén szeptemberben már a 61. születésnapját ünnepelte. Bár a mozi óriási siker lett (65 millió dollárból forgatták, és 263 milliót hozott a konyhára), valamint a közelmúltban elkészültek a folytatásai is, ám a színésznő maga már nem futott be ilyen fényes karriert.

Először az 1988-as Esőemberben jelent meg a mozivásznon, majd több családi filmben is lehetőséget kapott, mire eljutott a Jumanjiig. A rendezők utána sem hanyagolták el, ám az utóbbi bő évtizedben inkább már csak a hangjára tartottak igényt, például a Verdák, a Toy Story vagy a Zootropolis című animációs filmekben.

Bonnie azonban nem esett kétségbe, hanem szorgalmasan építgette komikusi karrierjét, illetve 2007-ben saját talk show-t is indíthatott. Az ír, belga és lengyel felmenőkkel is rendelkező színésznő ápolónőként dolgozott addig, amíg a filmezés fel nem fedezte három és fél évtizeddel ezelőtt. Hét évre rá aztán jött a Jumanji.

„Joe Johnston rendezőnek világos elképzelése volt a filmről, míg Robin Williams természetesen improvizációra vágyott, így ezt a két világot kellett összehozni. Mindig megcsináltuk, ahogy a forgatókönyvben le volt írva, de aztán Robin általában hozzáfűzte, hogy itt vagy ott lenne még némi kérése”

– emlékezett vissza a munkákra a színésznő, akivel az említett rendező az első forgatási nap után egyáltalán nem volt megelégedve, kissé túljátszottnak érezte a karakterét. De aztán Bonnie megérttette vele, min ment keresztül gyerekkora óta a Sarah nevű szereplő, és Johnston onnantól kezdve el is fogadta a kissé őrült játékmódot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás