promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eredetileg sikítóan sokkoló címe lett volna a Star Wars-nak, ettől hangosan fogsz majd nevetni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán sosem hallottál erről a névről, Luke is ezt kapta volna.

A már háromszoros trilógiává duzzadó filmrengeteg neve eredetileg egész más lett volna, és talán jobban is simult volna a hetvenes évek világába. Ám végül inkább a Star Wars név mellett döntöttek, és ennél jobb döntést nem is hozhattak volna.

A Csillagok háborúja 1977-ben zajos sikert aratott, és ekkora robbanásra még a film kiötlői sem számítottak. A generációkon és csillagrendszereken átívelő űrmese azóta olyan karriert futott be, amelyről a legtöbben csak álmodni mernek. Az utóbbi években pedig a Star Wars-univerzumot megnyerő Disney sosem látott tempóban ontja magából az újabb és újabb Star Wars-os sorzatokat. Legutóbb a lázadás korai szakaszával foglalkozó Andor érkezett meg a Disney+ platformra.

De lehetetett volna máshogy is.

Eredetileg ugyanis Starkiller kalandjai lett volna az űropera címe, Luke Starkiller-rel a főszerepben. Ám a stúdió végül azt kérte, hogy ezt változtassák meg. De George Lucas is egyetértett ebben, mivel úgy gondolták, hogy a Starkiller név, vagyis magyarul a Csillaggyilkos kifejezés egyáltalán nem illet volna a főhős, Luke jelleméhez, akitől ez az attitűd messzire állt, még úgy is, ha végül ő pusztította el a Halálcsillagot az első rész végén. 

Ám nem csak ez volt az a jelentős változás, amely az első forgatókönyvváltozatok után átalakult, hiszen Han Solo alakja sem az a laza űrcowboy lett volna, mint ami végül lett belőle, sőt, egy zöld varangyszerű lényként gondolták először őt a filmben szerepeltetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás