promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jason Statham durván eltiporta a Most vagy sohát, hatalmas döfést kapott Rákay Philipék filmje
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jason Statham félkézzel elbánt a Most vagy sohával.

Mint arról nagyon sok hírportál beszámolt, a kezdeti rekordnézettség után gyorsan megzuhant az érdeklődés a Most vagy soha! című film iránt. Igaz, már így is 100 ezer nézőnél jár a produkció, ami hazai alkotásnál már nem nevezhető rossz eredménynek, de azért mégis csak nagyon messze van attól a több mint 300 ezres számtól, amit a Semmelweis ért el.

Na, de mégis mire volt elég eddig ez a 100 ezer néző, és egyáltalán hányadik helyre kerülhetne fel a Most vagy soha! arra a listára, amin 2024 első negyedévének kedvencei vannak rangsorolva. Most erre is fény derült, ugyanis a Magyar Filmadatbázis adatai alapján megtudtuk, hogy melyik 10 produkció volt a magyar nézők kedvence az első 3 hónapban.

Tudni kell, hogy ez a lista úgy állt össze, hogy súlyozták a hazai nézők szavazatszámait, az értékeléseket, valamint a film magyarországi összbevételét. Feltétel az volt, hogy az adott film legalább 100 millió forint bevétellel bírjon, így fordulhatott elő, hogy egyes nagyszerű és jó értékelést kapott filmek, mint például A fiú és a szürke gém sajnos nem került fel a listára. A Wonka és a Ferrari azért kerülhetett fel a listára, mert 2023 utolsó hetében mutatták meg, így csak 2024-ben tudtak bizonyítani. A tízből négy film egyébként 500 millió forint felett hozott idehaza.

Talán senki sem fog meglepődni azon, hogy a toplista csúcsán a Dűne 2. áll, amiről a kritikusok és a nézők többsége is elismerően nyilatkozott. Magyarországon több, mint 858 millió forintot termelt Denis Villeneuve alkotása, ami elképesztő teljesítmény.

A toplista második helyén Timothée Chalamet másik közelmúltbeli filmje végzett, mégpedig a Wonka, ami idehaza 645 milliót hozott. Ebben a filmben megismerhetjük Willy Wonka fiatalkori életét, miként vált a csokigyár vezetőjévé, és hogy miként találkozott az umpa-lumpákkal.


A dobogó harmadik helyére léphetett fel A méhész Jason Stathammel a főszerepben, ami több mint 543 millió forint bevételt termelt nálunk. Ez egy újabb egyszemélyes hadsereges akcióorgia Jason Stathammel, amire ugyan sokan ültek be, de nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A Promotions kritikusa is elmondta, mi a probléma az ilyen filmekkel:

A negyedik helyen az Imádlak utálni végzett, aminek történetében a csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik - egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát úgy tesznek, mintha egy pár lennének. A romantikus vígjáték főszerepében Sydney Sweeney-t és Glen Powell-t láthatjuk.


Ötödik lett a Kung Fu Panda 4. része, ami azért óriási teljesítmény, mert csak 1 hete mutatták be a magyar mozikban. A DreamWorks sikerszériája közel egy évtized után bővült egy újabb folytatással, amiben a Sárkányharcosnak most az a feladata, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen.

A 6. helyen zárt az Enzo Ferrari munkásságát és életét bemutató Ferrari. A film 1957-ben játszódik, amikor a Ferrari részt vett az 1000 mérföldes Mille Miglia versenyen. Ebben olyan színészek játszanak, mint Patrick Dempsey, Penélope Cruz, és Adam Driver, akit legtöbben a Star Wars-filmek Kylo Renjeként ismerhetnek.

A hetedik helyen az Argylle áll, melyben a világ legjobb kémje egy véletlennek köszönhetően kontinenseken átívelő kalandba bonyolódik. Csak ezután jön a Most vagy soha!, ami eddig 236 millió forintos bevételt generált. Az 1848-as forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása igen megosztó lett - bár azok, akik látták már a filmet, többségében pozitív véleménnyel voltak róla.

Yorgos Lanthimos új filmje, a Szegény párák lett a kilencedik. Az ebben a filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat Emma Stone, és most már bárki megnézheti, hiszen nemrég került fel a Disney+-ra. Végül a legendás reggae-zenész életének és pályafutásának történetét bemutató Bob Marley: One Love zárja a toplistát.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás