promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megmutatta a jövőt egy 16. századi katedrális? Hátborzongató, hogy milyen szobor található rajta
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Döbbenetes dolgot fedezhetnek a turisták a nyugat-spanyolországi Salamanca városában található katedrálison.

A Catedral Nueva elnevezésű gótikus katedrálist 1513 és 1733 között építették. A National Geographic számolt be róla, hogy ugyebár az épületnek számos különleges faragása van, de talán egyik sem olyan meglepő, mint egy modern űrhajós.

Előtérbe is kerül a kérdés, hogy mit keres egy ilyen alakzat a gótikus katedrálison? Valaki talán megjósolta a jövőt, hogy a NASA űrhajósai ilyet fognak viselni, amikor meghódítják majd a világűrt? A fotót ide kattintva tudjátok megnézni, ami elsőre tényleg hátborzongatónak tűnik így.

Ez jelenleg Spanyolország legmagasabb katedrálisa, a két fő építésze Juan Gil de Hontañón és fia, Rodrigo Gil de Hontañón voltak 1538-ban. A két templom között van egy kapu, és efelett látható a jellegzetes űrhajós szobor.

Sokan gondolhatnák, hogy az űrhajós valamiféle átverés, de nem az, tényleg ott van a szobor, amit ráadásul engedélyeztek is, hogy oda kerülhessen. A lényeg, hogy a Catedral Nueva helyreállítási munkálatait 1992-ben kezdték meg. Ezt a modern ábrázolást már a restaurálásért felelős művészek egyike, Jeronimo Garcia adta hozzá.

Nem ez az egyedüli fura dolog, amit ki lehet szúrni. A homlokzat díszes faragványai között szerepel egy faun (sárkány), aki éppen fagylaltot eszik. Ezzel azt is meg akarták mutatni a híveknek, valamint az odalátogató turistáknak, hogy a katedrális nem a régi korok letűnt intézménye.

Tehát nem valamilyen jövőbelátó szobrász tette oda az űrhajóst, hanem jóval később került fel a helyreállítások során. Ezzel a NASA holdra szállásának akartak emléket állítani, ami ugyebár a modernkori történelmünk egyik csúcsteljesítménye volt.

Szóval erre a rejtélyre van teljesen logikus magyarázat, a lenti videóban azonban találtok sok olyat, amire máig nincs.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás