promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Külföldi oldal írt az átlag magyarról, sosem hallott információ látott napvilágot hazánkról
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt a térkép Európáról egy elég érdekes információval a fókuszban.

Érdekes, de talán nem lényeges, ennek ellenére izgalmas lehet megnézni, hogy ebben te az átlag magyarokhoz tartozol-e. Az elmúlt időszakban különböző új közösségi oldalakon nagyon érdekes kis információk jelentek meg, lett egy új zsáner, amely meglehetősen jó beszédtémát ad azoknak a usereknek, akik nagyobb képben szeretnék látni Európát, és úgy az egész világot. Nos az új műfaj az lett, hogy infografikákat készítenek, és információkat visznek fel rá.

A Redditen például nagyon sok témában találni ilyen összehasonlításokat, így például olyanok is akadnak, mint az átlag bérek, az átlag fizetések, de olyanok is például, hogy az egyes országokban mi a legrosszabb, mi az, ami kirívóan rossz. Természetesen a legtöbb térképen megjelenik Magyarország is a maga adataival. Akit nagyon érdekelnek az efféle térképek, érdemes lehet felkeresni többek között az Online Maps Blog nevű oldalt, ahol rendszeresen posztolnak ilyen térképeket, sokszor reddites átvételről van szó.

Egy új darabban azt nézték meg, hogy az egyes országokban nagy átlagban mikor kelnek fel az emberek.

Meglehetősen érdekes az eredmény.

Természetesen az eredményeket az is befolyásolja, hogy az adott országban hogy működnek a rendszerek. Érdekesség például, hogy Franciaországban nem reggel 8 órakor kezdődik az iskola a gyerekeknek, hanem 9 órakor indul a nap a suliban az egyes évfolyamok esetén. Ez pont egy olyan szabályozás, amelynek átvételéről már nagyon sok országban szó volt. Spanyolországban is reggel 9-kor kezdődik az oktatás például.

Na, de nézzük meg, hogy az átlag magyar például mikor kell az adatok szerint.

7:22-kor.

Ez pedig egy kelet-közép-európai átlag, ahogy látszódik is a térképen. Tőlünk nyugatabbra ez valamelyest nő, tehát később kelnek az emberek, míg keletebbre még később. Itt meg is tudjátok nézni ezeket az adatokat a térképen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás