promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alig ismertünk rá Várkonyi Andreára, valami nagyon megváltozott rajta, mióta ez a kép készült
Borítókép:  YouTube / Life Tv
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az évek során változott a stílusa, sokan még így ismerték meg őt.

Várkonyi Andrea az egyik legismertebb tévés műsorvezető, akit a kétezres évek elejétől kezdve csaknem másfél évtizedig láthattunk a TV2 képernyőjén. Tanulmányai alatt ismerkedett meg a televízió világával, a szegedi tévénél az ezredfordulóig dolgozott, majd 2002-től már országos csatornánál kapott munkát.

A TV2-nél a Tények műsorvezetőjeként egészen 2016-ig volt képernyőn, saját bevallása szerint ugyanakkor hobbinak indult a televíziózás, hiszen eredetileg orvosnak készült. A Tényeket megelőzően másfél évig dolgozott, mint belgyógyász.

Közösségi oldalán több olyan fotót is megosztott magáról, amelyen a TV2-nél töltött időszakát idézi fel. Habár nevét szinte mindenki ismeri, az évek során előfordult, hogy stílust váltott, legtöbben szőke fürtjeivel azonosítják, ám a kezdetek kezdetén még egészen más, vöröses árnyalatú frizurával láthatták a tévénézők.

Mint követőinek elárulta, az alábbi fotó 2002-ben készült róla, a Jó estét Magyarország forgatásán. Az éjszakai hírműsorban műsorvezetőtársa volt többek között a képen látható Pálffy István is, de az interjúkkal kibővített híradást Bárdos András, valamint Azurák Csaba is vezette a kétezres években.

Várkonyi Andrea végül 2018 végén mondott fel a csatornánál, ezt követően egy ideig még a Life TV-nél láthattuk, majd 2020-ban saját céget alapított. 2009-től az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nagyköveteként is tevékenykedett, lakossági kampányokban is részt vett, többek között a szervdonáció kapcsán is.

Ezek során összekötötték a szakembereket és a laikusokat, ám emellett általánosabb témákkal is foglalkozott az alapítvány, úgy mint a szakdolgozók helyzete, a betegek jogai, valamint az orvosok és a páciensek közötti kommunikáció. Mindez kiemelkedően fontos volt Várkonyi Andrea számára, hiszen egészségügyisként és a sajtó munkatársaként mindkét oldalról meg tudta közelíteni a társadalmilag is jelentős témát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás