promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tutanhamon-kiállítás nyílik Budapesten
Borítókép:  Facebook
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyiptom legendás fáraójának temetkezési helye úgy tárul a szemünk elé, ahogy annak idején rátaláltak.

„Gyönyörű dolgokat látok!”

– kiáltott fel a brit régész Howard Carter, miközben egy kis lyukon keresztül gyertyával bevilágított a fáraó sírjának előkamrájába. A több mint 3000 éve halott fáraót öt évig kutatták a Királyok völgyében eredménytelenül, és már majdnem feladták a keresést, mikor rátaláltak Tutanhamon temetkezési helyére.

Most lehetőségünk lesz arra, hogy mi is átéljük ezt az élményt. November elején nyílik Budapesten, a Király utcai Komplexben a Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállítás, ami egyedi módon mutatja be a felfedezés történetét.

Az érdeklődők a 2020. március 1-ig nyitva tartó kiállításon a fáraó kincseinek hiteles másolatait nézhetik meg, emellett megnézhetjük többek között Tutanhamon halotti maszkját, sírjának fekete sakálszobor-őreit, a kanopusztartó szekrényt és a körülötte lévő usébti szobrokat is.

Végezetül hadd mondjam el, hogy bár másolatokról van szó, mégis egy egyedi élményt kínál ez a kiállítás. 2011-ben már egyszer volt itt Budapesten, és volt szerencsém nekem is látnom. Természetesen újra elmegyek, hátha valami újdonságot kínál a tárlat, és tartani fogok róla egy élménybeszámolót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás