promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs hír érkezett az Androidos telefontulajdonosoknak, egy új fejlesztés teljesen átszabja a mobilképernyőnket
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Apple valóságos kálváriát járt, hogy megtarthassa ezt a funkciót, ami az Androidos készülékeken csak most fog bemutatkozni.

A Google hamarosan bevezet az Android Chrome böngészőbe egy újítást, amely - hasonlóan az iPhone-ok progresszív webalkalmazás-funkciójához - lehetővé teszi majd a különféle weboldalak alkalmazásként történő telepítését.

Az új funkció egyelőre a Chrome Canary verziójában bukkant fel, ami előzetes tesztelésre szolgál. Ez a változás a jelenlegi "Főképernyőhöz adás" opciót váltja fel egy új "Alkalmazás telepítése" lehetőséggel, de csak a weboldalak kezdőlapjáról lehet majd alkalmazásként telepíteni, tehát egy adott cikket nem tudunk a képernyőnkre varázsolni applikációként.

Például a Promotions.hu-t hozzá tudjuk adni a képernyőnkhöz, de ezt az adott cikket már nem.

Miután egy weboldalt alkalmazásként telepítettünk, azok már nem a böngészőben nyílnak meg, hanem natív alkalmazásként viselkednek a főképernyőn. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen hozzáférjenek kedvenc webhelyeikhez, mintha azok valódi alkalmazások lennének.

Bár egyelőre nincs hivatalos információ arról, mikor kerül bevezetésre ez a funkció a közönséges Chrome-ban, vagy hogy hasonlóan az Apple megoldásához, az alkalmazásként viselkedő weboldalak küldhetnek-e majd értesítéseket a felhasználóknak, a tesztelés alapján ígéretes fejlesztésnek tűnik. 

Az EU a digitális piacokról szóló jogszabályának (DMA)  bevezetése miatt az Apple korábban eltávolította az iOS 17.4 első bétájából a progresszív webalkalmazások (PWA-k) támogatását, aztán mégis sikerült megoldani a biztonsági problémákat, és végül továbbra is támogatják a PWA-kat.

A iOS után tehát nemsokára a jóval több felhasználóval bíró Androidos rendszerek is képessé válnak erre a praktikus trükkre, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még jobban testre szabhassák böngészőjüket, és könnyebbé tegyék azokhoz a weboldalakhoz való hozzáférést, amelyeket gyakran használnak.

Forrás: hvg.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás