promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar címer nem akárhol tűnik fel 2023 egyik legnézettebb amerikai filmjében, különleges megjelenése van
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A filmben igazán kis részben tűnik fel a magyar címer, csak találgatnak a rajongók, hogy került oda.

Az elmúlt időszakban igazi állócsillag lett Hollywoodban Timothée Chalamet, aki többek között olyan nagy sikerű filmekhez adta a nevét, mint a Dűne, amelyben Jason Momoával és Zendayával szerepelt, vagy említhetnénk az V. Henrik című alkotást is, amely némileg arra is reflektál évszázados elcsúszással, hogy Nagy-Britannia elhagyta az Európai Uniót.

De Chalamet egyik nagy dobása 2023 év végén a Wonka című filmben nyújtott alakítása volt, amelyben ő játszotta a csokigyárost, de még nem arra a karakterre kell gondolni, amit a korábbi Wonka-filmekben elénk tettek. Nem Johnny Depp keserédes, kiégett Wonkája jön elénk, hanem egy ereje teljében lévő fiatal srác, aki elhatározza, hogy tényleg valami nagyot alkot. Ám ekkor jönnek olyanok, akik ezt nem szeretnék.

Itthon is nagyon sokan megnézték a filmet, közel 300 ezren a MAFAB adatai szerint.

Üdítő film.

A Wonka tehát egy előzményfilm a korábbi részekhez, azt mutatja be, hogy kezdődött minden, milyen ára volt annak, hogy felépült a csokigyár, és hogy kik segítettek ebben Willy Wonkának. Világszerte nagy siker lett az alkotás, Hugh Grant karakterét pedig külön is dicsérték, hiszen szenzációs umpa-lumpát faragtak belőle a készítők. 

Sokszor ő maga is elvisz a showt az egyes jelenetekben.

És ha már egyes jelenetek, a filmben van egy sárga villamos is, amely több jelenetben is feltűnik, ahogy jár a kis elképzelt városban. A vidám sárga villamos alakja már ismerős lehet nekünk, de az egyik jelenetben az is látszik, hogy egy hatalmas magyar címer is található rajta.

Más jelenetben pedig belül magyar felirat, hogy "nemdohányzó".

Arról nem lehet többet tudni az interneten, hogy kerülhetett bele a szuperprodukcióba a magyar villamos a címerrel. Ám vannak olyan feltételezések is, hogy némileg az Osztrák-Magyar Monarchiára hajaz a helyszín, a filmben német szavak is gyakran felbukkannak.

Pontos válasz tehát nincs, de ez is egy kis érdekesség, hogyha nem láttátok, kezdjetek bele, mivel a Wonka-film nem véletlenül kapott ennyire jó pontokat a szakértőktől és a nézőktől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás