promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ő az a magyar színész, aki a Dűnében Christopher Walkennel közös jelenetben szerepelt a Fiumei úti sírkertben
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar színész, aki nosztalgiázott Denis Villeneuve-val, kezet rázott Ryan Goslinggal, és közös jelenetben játszott Christopher Walkennel.​

Március közepén mutatták be a magyarországi mozikban a Dűne 2. részét, ami mind a kritikusoktól, mind a nézőktől többségében pozitív értékelést és visszajelzéseket kapott. Denis Villeneuve produkciójában nagyon sok magyar vonatkozás van, hiszen nem csak nálunk forgatták a film egyes jeleneteit, de Pécsen gyártották azokat a kesztyűket is, amiket Zendaya és a fremenek viseltek. A Dűne sztárjai közül többen is nyilatkozták azt Magyarországról, hogy milyen gyönyörű, és mennyire jól érezték magukat nálunk; a császárt alakító Christopher Walken pedig azt is elárulta, hogy egyedül azért vállalta el a szerepet, mert így végre ellátogathatott Budapestre.

Christopher Walken egy élő legenda, akiért hazánkban is sokan rajonganak, és most egy magyar színésznek megadatott a lehetőség, hogy közös jelenetben szerepelhetett a világsztárral. Kelemen Szabolcs több nemzetközi produkcióban is vállalt már statiszta szerepeket - Denis Villeneuve-val is dolgozott már együtt korábban, mégpedig a Szárnyas fejvadász 2049-ben.

A színész most a Promotions-nek mesélt arról, milyen volt a Dűnében játszani, mit beszélt a rendezővel, és hogy mi az oka annak, hogy majdnem visszautasította a lehetőséget, hogy minden idők egyik legjobb sci-fijében szerepeljen.

- Kiemelt statiszta voltál a Dűne 2. részében, hogyan zajlik egy casting, amikor egy ilyen nagyszabású hollywoodi produkcióhoz keresnek szereplőket? - Ahhoz, hogy valaki kiemelt statiszta legyen, először is regisztrálnia kell valamelyik casting ügynökségnél. Én sima statisztaként kezdtem még 2010-ben, első ilyen munkám a Borgiák című sorozat volt. Aztán más produkciókba is hívtak, és én mindig mentem, látták, hogy megbízható vagyok. 2015-ben vagy 2016-ban - már nem is emlékszem pontosan -, kaptam egy telefonhívást, hogy egy hollywoodi sci-fibe keresnek karaktert, megkérdezték, kiajánlhatják-e a fotómat. Igent mondtam, majd nem sokkal később behívtak egy castingra, a rendezővel kellett találkoznom és egy rövid jelenetet eljátszanom. Mint kiderült, a film a Szárnyas fejvadász 2049 volt, a rendező pedig Denis Villeneuve. Nagyon izgultam, de ő rendkívül kedves és közvetlen volt. Ez egy rövid, szöveg nélküli szerep volt, de nyilván ezekre is komoly castingok vannak; legalábbis a legtöbb esetben. Viszont a Dűne 2-nél semmi ilyen nem volt. Felhívtak, engedélyt kértek a fotóm kiajánlására, és ennyi. Majd visszahívtak, hogy kiválasztottak a szerepre, egyeztettük a ruhapróba és a forgatás időpontját, pár nap múlva meg forgattunk is.

(Kelemen Szabolcs - Fotó: Köő Adrien)

- De majdnem visszautasítottad a lehetőséget. - Eredetileg úgy volt, hogy visszamondom több okból kifolyólag is: az egyik, hogy már nem szoktam statiszta munkákat vállalni. A forgatás napján ráadásul az egyik legjobb barátom legénybúcsúját tartottuk Egerben. Ráadásul a filmet akkora titokban tartották, hogy a telefonban "Half-Way"-ként hivatkoztak rá, nem az eredeti címén, így akkor még nem voltam teljesen biztos benne, hogy tényleg a Dűnéről van szó. Ilyen sokszor van egyébként, hogy egy film egy teljesen másik munkacímen fut a forgatás ideje alatt. Szóval az utolsó pillanatban mégis igent mondtam, a jelenetet délelőtt leforgattuk, így még a legénybúcsúra is oda tudtam érni időben.

- Hogy zajlott a forgatás? Kis szerepről volt szó, de mégis közös jeleneted volt Christopher Walkennel; netán beszélgettél is vele egy kicsit? - A forgatás nagyon simán ment, látszott az egész stábon, hogy profik. De ez egy ilyen hatalmas produkció esetében nem is csoda. Amikor az egyik asszisztens bevezetett a díszletbe - ami egyébként a Fiumei úti sírkertben volt -, bemutatott a rendezőnek, Denis Villeneuve-nek. Kezet fogtunk, és én mosolyogva mondtam neki, hogy hiszen mi már ismerjük egymást, a Szárnyas fejvadász forgatásáról. Ezen meglepődött, de persze nem emlékezett rám. Nosztalgiáztunk egy picit. Aztán Greig Fraserrel, az operatőrrel is váltottunk pár mondatot. Nagyon laza csávó, hatalmas tehetség. Christopher Walkennel viszont nem beszélgettünk sajnos, egyáltalán nem. Ő eléggé zárkózott volt, csak a rendezővel és az operatőrrel váltott néhány mondatot, és amíg nem volt jelenetben, egy kis széken ült magában.

- Kis szerep, szöveg nélkül, de nyilván így is hatalmas élmény volt a számodra. - Ez a jelenet igazából csak egy vágókép, körülbelül két másodperc, meg a hátamon kívül nem sokat látni belőlem, de igen, jó érzés egy ekkora filmben felbukkanni, ráadásul egy ilyen legendával, mint Christiopher Walken. Az pedig hab a tortán, hogy hatalmas Dűne rajongó vagyok. Imádom a könyveket, meg úgy mindent, ami a Dűnével kapcsolatos. Szóval ez mindenképp hatalmas élmény volt.

(Christopher Walken és Kelemen Szabolcs a Dűne 2. részében. Fotó: Screenshot)

- Volt más olyan nemzetközi produkció, ahol kiemelt statiszta voltál; esetleg teljesértékű színész? - Olyan nagy szerepem még nem volt, amire tényleg büszke lehetnék, de eddig talán a 60 perc című német Netflixes akciófilm volt a legnagyobb munkám, 9 forgatási nappal. Ezt nagyon szerettem, itt már teljesértékű színészként kezeltek.

- Bizonyára nagyon sok világsztárral találkoztál, és dolgoztál már együtt. Ilyenkor hogy tudod megállni, hogy ha mondjuk odamész valakihez bemutatkozni, akkor ne rajongóként, hanem munkatársként viselkedj az illetővel? - Nagyon sok világsztárral találkoztam már forgatáson. De én az elejétől próbálok profin hozzáállni, és nem rajongóként lerohanni őket, meg képeket csinálni velük. Ezt senki sem szereti, meg nem is nagyon engedik. A forgatás, meg a filmezés nekem sosem az ilyen külsőségekről szólt. Én imádom ezt csinálni, és mindig próbálok a magam dolgaira, saját feladataimra koncentrálni. De Ryan Gosling meg Robin Wright például odajöttek bemutatkozni, amikor a Szárnyas fejvadászt forgattuk. Ugyanezen a forgatáson David Dastmalchiannal beszélgettünk többet a felvételek előtt/után, az ő segédje voltam a jelenetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás