promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barca támadója 10 éve mutatta be a dél-afrikai vb „legnagyobb védését”
Borítókép:  JORGE REYES / MEXSPORT DIGITAL / MEXSPORT VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon Luis Suárez csak úgy tudta megmenteni csapatát a góltól a Ghána elleni negyeddöntőn, hogy kézzel védte ki a kapujára érkező lövést. Végül úgy alakult, hogy a dél-amerikai játékos ezzel „segítette” csapatát az elődöntőbe.

A 2010-es dél-afrikai világbajnokság egyik legdrámaibb mérkőzése a napra pontos tíz évvel ezelőtt, Johannesburgban, több mint nyolcanezer néző előtt rendezett Uruguay-Ghána negyeddöntő volt. A találkozón előbb Muntari szerzett vezetést egy ritkán látható góllal Ghánának a 47. percben, majd jött Uruguay és Forlan válasza a 55. percben. A rendes játékidő döntetlenre végződött, így jöhetett a hosszabbítás.

A raádás második félidejének végén egy ghánai szabadrúgást követően kavarodás alakult ki az uruguay-i kapu előtt, mivel Luis Suárez nem tudott mást tenni, úgy mentette csapatát, hogy kézzel hárított egy, a kapujára érkező lövést. A támadót a bíró kiállította, egyben tizenegyest ítélt az uruguay-iak ellen. Az afrikai válogatott támadója, Asamoah Gyan azonban a felsőlécre rúgta a labdát, így maradt az 1:1-es állás. Jöhettek tehát a büntetők, amelyet végül 4:2-re nyert meg Uruguay, így jutva a 2010-es vb-elődöntőjébe.

A mérkőzést követően a Barcelona játékosa, Luis Suárez a következőt mondta a kivédett lövésről:

„A torna legnagyobb védését mutattam be”.

Míg a dél-amerikai szurkolók áldották játékosukat a kezezés miatt, addig Hans Sarpei, a ghánai válogatott labdarúgója arról beszélt a BBC-nek, hogy sohasem tud megbocsátani a Barca játékosának:

„Tudja, hogy mit tett. Miközben sírtunk, láttuk, hogy valaki, aki csalt ellenünk, ünnepel. Ezt, hogy tudnám megbocsátani neki? Soha. Sohasem”.

Uruguay végül a negyedik helyen zárta a 2010-es vb-t, miután az elődöntőben kikapott Hollandiától, majd a bronzmérkőzésen vereséget szenvedett Németországtól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás